1. Workshop Bloesem Remedies Maken 

2. Opleiding Bloesemremedies (Scroll naar beneden)

 

______________________________________________

1. Workshop Bloesem Remedies Maken

Op deze dag leer je een eigen bloesemremedie te maken in een prachtige ongerepte  kruidentuin.

Je leert je af te stemmen op de bloem/plant die jou ‘roept’ en te luisteren/ gewaar te worden wat de plant/bloem je te vertellen heeft en waarvoor je de remedie kunt gebruiken.

Wat je meeneemt is een rond effen glazen schaal(tje), bronwater zonder bubbels, een maatbeker met schenktuit, een zeef , een aantal flesjes van 30 ml. met afsluitdop en een zuivere alcoholsoort van minimaal 33 % (bv. brandy , brandewijn of wodka) en etiketjes.

Neem ook een lunchpakketje en wat te drinken mee en evt. iets om op te zitten (dekentje, matje of handdoek).

Datum 2019 : 21 juni

Tijd; 10.00 – 15.00 uur

Kosten: 55 euro

Plaats: Kruidentuin, Zegenwerp, Sint Michielsgestel

(Wanneer je je aanmeldt ontvang je een routebeschrijving)

Aanmelden mogelijk via info@cornalijn.nl

(vermeld workshop 21 juni 2019  Bloesemremedies maken met je naam)

 

 

 

 

2. Opleiding Bloesemremedies in de Praktijk (Natuurschool)

 

Wie diepgaand de wondere wereld en werking van de bloemen en bloesemremedies betreedt, wacht een verrassing. Je bloeit er van op!

 

 

De Opleiding Bloesemtherapie van Cornalijn bestaat uit 2 modules van ieder 7 lesdagen. De nieuwe opleiding in het najaar van 2019 wordt tweewekelijks gehouden op dinsdagen en start in september.

 

Voor wie

Deze cursus is zowel geschikt voor (aankomend) therapeuten  in de (alternatieve/complementaire) hulpverlening als ook voor particulier belangstellenden. Aan het eind van de opleiding ben je in staat om als bloesemtherapeut op een verantwoorde wijze bloesemremedies in te zetten en voor te schrijven binnen jouw vorm van (energetisch) genezen. Je kennis en toepassing van bloesemremedies, evenals je intuïtie is sterk vergroot. Heldere vermogens zijn toegenomen en worden dienstbaar ingezet. Je wordt vertrouwd gemaakt met de Healing Arts methode binnen geneeswerk. Deze gaat uit van het zelfgenezend vermogen van de mens en het leren vertrouwen op je eigen inzichten en kwaliteiten.

Je kunt een ander niet verder ‘helpen’ dan waar je zelf bent (geweest). In deze cursus wordt daarom gevraagd om jezelf volledig mee te nemen! Learning by doing staat centraal.

Door wie

De opleiding wordt verzorgd door Corrie van Rossum van Centrum Cornalijn in ‘s- Hertogenbosch. De opleiding bestaat sinds 1997 en wordt steeds aangepast aan de mogelijkheden en behoeftes van de huidige tijd. Corrie komt oorspronkelijk uit  het reguliere onderwijs, leidde op tot kruidengeneeskundige (Kruidenrijk) en gaf o.a. 7 jaar les op de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem in de vakken fytotherapie en bloesemtherapie. Daarnaast ontwikkelde zij haar eigen bloesemremedies (Cornalijn Bloemen Essences). Zij is ook opleider geweest van de Healing Arts therapie, initiator van de Natuurschool, geeft opleidingen in (familie)opstellingen en is volledig werkzaam binnen haar eigen opleidingencentrum en praktijk voor energetische geneeswijzen.

Wanneer? 

Data Cursus : 10 sept., 24 sept., 8 okt., 22 okt., 5 nov., 19 nov. en 3 dec. 2019

Tijden:

De lesdagen zijn van 10.00 tot 15.00 uur. Een eenvoudige (vegetarische) lunch is inbegrepen.

Locatie:

Cornalijn, Jan Mosmanslaan 1a, 5237 BB ‘s-Hertogenbosch

Groepsgrootte:

4 – 12 personen

Kosten:

Cursus 1: € 455,00 per cursus of € 65,00 per dag (gespreid betalen behoort tot de mogelijkheden)

Let op! 

Na Cursus 1 (basis) kun je ervoor kiezen om de verdieping (cursus 2) te gaan volgen in het voorjaar, maar dit is niet verplicht.

Na Cursus 1 ben je in staat om met de bloesemremedies te werken in de eigen praktijk.

Je kunt je dus ook alleen voor Cursus 1 aanmelden!

 

Voor meer informatie over  aanmelding, inhoud, kosten en programma van de opleiding kun je contact opnemen via info@cornalijn.nl